HARRI PURO

Harri Puro, Yksityiskohta maalauksesta 2019.


harripuro.puro(a)gmail.com
https://www.instagram.com/harri.puro/


Teokseni ovat maailman havainnointia oman kokemukseni läpi projisoituna. Kuvallista pohdintaa ihmisestä ja ihmisyydestä. Tutkielmia elollisuudesta ja olemisen eri tavoista ja tasoista. Tallennan palasia ajasta jossa elämme. Asiat joita näen, koen ja kuulen, muodostavat mielessäni eräänlaisia kerääntymiä tai latautumia, joiden purkaminen kuviksi on erityisen elähdyttävää ja haastavaa.

Maalaaminen on kokonaisvaltainen prosessi. Se on ajatusta, kehollisuutta, läsnäoloa ja tarkkailua. Rytmiä kaaoksessa. Etäisyyden ottamista ja tarkentamista lähelle. Pyrkimystä kontrolliin ja sen menettämiseen. Tunnustelua pimeässä.


/


My paintings are observations of the world projected through my own experience. Visual reflections about people and humanity. Studies on life and different ways and levels of being. I try to capture pieces of the time we live in. The things I see, hear and experience form accumulations in my mind and decomposing them into images is particularly enriching and challenging.

Painting is a holistic process. It is observing, thinking, being aware and present mentally and physically. Taking distance and focusing. A pursuit of control and pursuit of losing it. Rhythm in the chaos. It is about navigating in the dark.