MAIJA KÄYHKÖ

www.maijakayhko.fi

Yksityiskohta teoskokonaisuudesta, 2017, 230x210x120cm, installaatio


Näyttely
Tilallinen installaatio

B-galleria

3.5.–19.5.2017

Avajaiset 2.5. klo 18–20

B-galleria
Aninkaistenkatu 5
Turku, Finland
Ti-Pe / Tue-Fri 12-18
La-Su / Sat-Sun 12-16


Opiskeluvuodet Taideakatemiassa ovat olleet haastavia, sillä sitä taide on: haaste. Siihen vastaaminen edellyttää jatkuvaa totuttujen ajattelutapojen kriittistä tarkastelua ja kyseenalaistamista. Kontrollin hellittämistä ja epätietoisuuden sietämistä. Minulle, kuten lienee kaikille ihmisille, on ominaista taipumus määritellä, sanallistaa ja luokitella asioita. Harhailua ja epämääräisyyttä on vaikea kohdata ja hyväksyä. Kuitenkin ne ovat olennainen ja väistämätön osa elämää. Työskentelyni teemat pyörivät usein tämän ristiriidan ympärillä.

Haaste on vaatinut, mutta myös antanut paljon. Tärkein saavutukseni lienee uudenlaisten katsomisen tapojen oppiminen: Mikä on merkittävää, miksi se on merkittävää, miksi se ei olisi? Siitähän taiteessa on kyse, erilaisista merkityksistä. Neljä vuotta kuvataiteen opintoja ovat olleet niitä täynnä.

Työskentelen installaatiotaiteen parissa. Teoksissani keskityn yksittäisten kuvien sijaan eri elementeistä koostuvaan kokonaisuuteen. Pidän simppeleistä materiaaleista: kankaasta, paperista, muovista. Pelkistetyt materiaalivalinnat kääntävät huomion väreihin, pintoihin ja muotoihin. Lempimuotoni on neliö.